Smiley face


Deedemmers behoort tot de nieuwe generatie Dutch Designers, waarbij kwaliteit, passie en vakmanschap voorop staan. Interieur design studio deedemmers brengt magisch design tot leven.

Dutch Design Week 2017

De Dutch Design Week is het designevenement bij uitstek dat elke designliefhebber zeker een keer moet bezoeken. Ook Dylan Demmers trok een dag naar Eindhoven voor een bezoek aan de Dutch Design Week. Na een dag boordevol design en interieur, selecteerde Dylan zijn absolute favorieten die hij hier voor jullie even op een rijtje zet.

Dutch Design Week Talent

Bobbine Berden & Tamara van Roij, deze namen doen misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar ze is opkomend talent om zeker in het oog te houden. Bobbine Berden haar examenexpositie kan je bewonderen op de DDW.

Het is een nooit eerder geziene installatie waar mode en design elkaar ontmoeten. Een jas die uitmondt in een tafelkleed, een outfit die eindigt in de kap van een schemerlamp,… Je kan het haast zo gek niet bedenken.
De Flux Rug is een opmerkelijk tapijt dat ontworpen werd door Tamara van Roij. Waneer je over het tapijt loopt, lijken de kleuren te verschuiven en zelfs te veranderen. Aan de hand van dit bijzondere tapijt wil van Roij laten zien dat een banaal meubel zoals een tapijt toch perfect kan passen in het digitale tijdperk waar we nu in leven. Haar statement gaat misschien een beetje te ver, maar eerlijk is eerlijk, het is prachtig!


De Kazerne

Designer Maarten Baas is zeker geen onbekende. Eerder op het Salone del Mobile in Milaan kwam Dylan deze designer al een keertje tegen. Op dit zelfde evenement haalde Baas ook zijn inspiratie voor zijn installatie die je kan bewonderen op de DDW. Zijn werk bestaat uit een heleboel stoelen waar je op mag gaan zitten. Eens geïnstalleerd op een stoel, hoor je om je heen zacht gefluister. De stoelen zelf zijn ook niet zomaar de eerste de beste. Baas ontwierp de stoelen namelijk zelf voor het meubelmerk Lensvelt.Design Perron

Op het Design Perron vind je allerhande exposities terug van jonge ontwerpers, ontwerpcollectieven design opleidingen en bijzondere merken. Een werk dat op deze locatie meteen de aandacht trekt is de audiovisuele installatie Aura van VPRO Medialab en Studio Nick Verstand. Het werk meet je emoties en zet ze om in gekleurde, pulserende lichtcomposities. Deze lichtcomposities van alle vrijwilligers samen vormen dan het kunstwerk Aura. Durf jij het aan om je diepste gevoelens te delen?Van Abbemuseum

De laatste stop van Dylan zijn trip is het Van Abbemuseum. Wat dit museum zo speciaal maakt? Door gebruik te maken van grote, witte vlaktes, krijgt een object hier de ruimte die het verdient. Op deze manier wordt kunst mooi gecombineerd met design.


Heb je ondertussen zin gekregen om ook een kijkje te nemen op de DDW? Hou dan zeker even http://www.ddw.nl/pagina/over-ddw in de gaten want binnenkort wordt de datum voor de volgende editie bekend gemaakt!

 

Share Post