Smiley face


Deedemmers behoort tot de nieuwe generatie Dutch Designers, waarbij kwaliteit, passie en vakmanschap voorop staan. Interieur design studio deedemmers brengt magisch design tot leven.

Genderneutraal interieur

Genderneutraal was de afgelopen weken een veelbesproken item in het nieuws. Amsterdam en de NS besloten om genderneutraal te spreken, Hema past hun geslachtsaanduiding op kinderkleding aan en genderneutrale toiletten duiken hier en daar al op. Hoewel er veel negatieve reacties zijn, kiezen steeds meer bedrijven voor genderneutraliteit.

Genderneutraal of genderdiversiteit

Na veel onbegrip van een man van 60 kreeg ik de kritische vraag: “Hoe gaan gymzalen er dan uitzien? Eén kleedkamer? Samen douchen? Dat kan toch echt niet!” Hierbij moeten we natuurlijk wel rekening houden met het feit dat deze man is opgegroeid in een periode waar vrouwen en mannen nog op aparte scholen zaten, waar vrouwen niet mochten werken, enzovoorts. Ergens begrijp ik zijn ongenoegen dus wel, maar wat ik ook zie is dat onze cultuur constant veranderd. Steeds meer jongens houden hun ondergoed aan tijdens het douchen. Zo zijn er zelfs hele voetbalteams die in hun onderbroek onder de douche staan. Ofwel, je geslacht is privé.


Daarnaast zijn er ook genoeg voorbeelden op te noemen waarbij het genderneutrale interieur al grotendeels is toegepast. Vaak gebeurt dit zonder dat we het doorhebben, zoals in een saunacomplex of op een basisschool.


Laten we even teruggaan naar het voorbeeld van de gymzaal. De kleedkamers verdwijnen en worden omgetoverd tot individuele kleedhokjes. Ook de douches veranderen in persoonlijke cabines. Verder zal het in de gymzaal wel nog steeds hetzelfde zijn. Ik hoor het commentaar al vallen: “Hoe zit het dan met de sfeer na een overwinning?” Wel, dit is makkelijk op te lossen door een gemeenschappelijke ‘lounge’ te creëren waar de overwinning alsnog gezamenlijk gevierd kan worden.


Wat verandert er in jouw sector?

Share Post