Smiley face


Deedemmers behoort tot de nieuwe generatie Dutch Designers, waarbij kwaliteit, passie en vakmanschap voorop staan. Interieur design studio deedemmers brengt magisch design tot leven.

Hotspots in Maastricht

Maastricht is één van die gezellige studentensteden die een heleboel interessante hotspots te bieden heeft. Restaurants, museums, boetiekjes,beurzen,… Jij noemt het, Maastricht heeft het. Dit maakt van Maastricht dan ook de ideale plek voor een weekendje weg of om te gaan studeren. Voor Deedemmers trok Dylan Demmers erop uit en bezocht hij enkele van deze must see hotspots in Maastricht.

Het eerste bezoekadresje op zijn lijst is Festen shopFesten shop is een trendy winkel boordevol must have spulletjes waaraan je zonder twijfel maar moeilijk kunt weerstaan. Dylan zijn favoriete spulletjes in deze winkel zijn logischerwijze de interieur must haves.

Dominicanenkerk, het design pareltje van de stad

Na het shoppen bij Festen shop, springt Dylan even binnen bij de Dominicanenkerk. Als je nu denkt dat alle kerken saai en oud zijn, dan heb je deze kerk middenin het centrum van Maastricht nog niet gezien. MerkX+Girod ging de uitdaging aan om deze kerk om te toveren tot een unieke boekenhandel. En of ze daarin geslaagd zijn. De indrukwekkende hoogte van de kerk werd behouden en de volledige constructie staat los van de kerk. Op deze manier kan het monument niet beschadigd worden. Wanneer je de Dominicanenkerk binnenloopt, kom je haast ogen tekort om het indrukwekkende design te bewonderen.

Harry’s & Mr. Smith

Na het bezoek aan de Dominicanenkerk is het tijd om gezellig een hapje te gaan eten. Daarvoor trekt Dylan naar Harry’sBij Harry’s krijgt Dylan een drie-gangen diner voorgeschoteld waarbij eenvoud en creativiteit centraal staan. Na dit uitgebreide diner is het tijd voor een laatste stop, namelijk cocktailbar Mr SmithOm tot bij deze bar te geraken, is wel wat zoekwerk vereist. Mr Smith ligt namelijk goed verborgen in de kelder van een rijhuis. Het bijzondere interieur en de heerlijke cocktails maken deze zoektocht wel echt de moeite waard. Met enkele cocktails achter de kiezen is het ten slotte tijd om te gaan slapen. De Hotelschool in Maastricht is zeker een aanrader om de nacht door te brengen. Dylan sliep zelf in de black room, een kamer die -zoals je al wel kan raden- volledig zwart is. De kamer werd ontworpen door Richard Hutten en is slechts één van de 26 unieke hotelkamers in de Hotelschool. Een unieke slaapplaats om een actieve dag mooi af te sluiten.

 
Ben je nu ook enthousiast geworden om Maastricht te bezoeken? Plan makkelijk je bezoek via https://www.bezoekmaastricht.nl.

 

Share Post