Smiley face


Deedemmers behoort tot de nieuwe generatie Dutch Designers, waarbij kwaliteit, passie en vakmanschap voorop staan. Interieur design studio deedemmers brengt magisch design tot leven.

Vitra design campus - Basel | Interieur design studio deedemmers
deedemmers,interieur,design,nederland,maastricht,vitra,museum,basel,campus,tuin
10677
post-template-default,single,single-post,postid-10677,single-format-standard,edgt-core-1.0,,deedemmers-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vitra design campus – Basel

Vitra design campus in Weil am Rhein in Duitsland is het is een echte hotspot voor iedereen die van design en architectuur houdt. Het Vitra design museum op de campus wordt ook vaak omschreven als een echte architecturale attractie. Het gebouw werd ontworpen door architect Frank Gehry, die daarbij hulp kreeg van architect Günter Pfeifer. De bouwstijl van het Vitra design museum behoort tot het deconstructivisme en er werden slechts twee materialen gebruikt door de architecten: witte pleister en een mengeling van titanium met zink.

Vitra’s hoogtepunten

Het Vitra design campus is de thuis voor vele topdesigns van de meest gerenomeerde ontwerpers uit de designerwereld. Zo vind je op de Vitra campus onder andere ontwerpen terug van Tadao Ando, Richard Buckminster Fuller, Le Corbusier en tal van andere topontwerpers. Deedemmers maakte na zijn bezoek aan het Vitra design museum een lijstje met zijn persoonlijke hoogtepunten.

Een eerste must see was de Fire Station van Zaha Hadid. De Fire Station was de eigen brandweerkazerne van de Vitra campus. Vandaag wordt het gebouw gezien als een sleutelelement binnen het deconstructivisme en binnen de architectuur in het algemeen.

Een tweede hoogtepunt was het Conference Pavilion van Tadao Ando. Het centrum van dit gebouw ligt verzonken in de grond. Vanuit het centrum vertrekken er gangen naar verschillende conference rooms. Het Conference Pavilion is een perfecte mengeling van een westerse en oosterse ontwerpstijl.

Het laatste hoogtepunt is de Factory Building van SANAA. Dit is een grote opslagplaats die afgewerkt werd in 2012. De Opslagplaats wordt vooral gebruikt voor het uitvoeren van logistieke operaties op de campus. Wat vooral opvalt aan dit gebouw, is dat het door de ronde vorm optisch veel kleiner aanvoelt. Daarnaast gaat het gebouw door het materiaal helemaal op in zijn omgeving.

Share Post