Smiley face


Deedemmers behoort tot de nieuwe generatie Dutch Designers, waarbij kwaliteit, passie en vakmanschap voorop staan. Interieur design studio deedemmers brengt magisch design tot leven.

5 professionele interieur tips

Het perfecte huis dat echt als thuis voelt: daar dromen we allemaal van. Nu heb je die woning eindelijk bemachtigd, maar het interieur is niet zoals je gehoopt had. Stapels interieur-tijdschriften, vele euro’s aan decoratie, maar de sfeer is er nog steeds niet.
Wij spraken met Dylan Demmers, eigenaar van interieur design studio deedemmers voor professionele tips.

Bron: Minotti


Dylan:”Vergeet al die decoratiebladen. Het past niet in iedere inrichting.” Zorg eerst voor een goede basis. Met deze paar tips zorg je ervoor dat de balans in je woning klopt. Speel daarna pas met persoonlijke decoratie.


Mijn eerste tip is: De juiste proporties.
Een paar centimeter groter vloerkleed kan optisch kan optisch al een groot verschil zijn . zorg ervoor dat het vloerkleed doorloopt tot onder de bank, maar ook dat het niet veel te groot is. Tussen een vloerkleed en de muur moet minimaal 30 cm ruimte zitten om het optisch te laten werken.
Koop een bank die in je woonkamer past. En dan bedoel ik niet van muur tot muur passen, maar zorg ervoor dat hij een beetje vrij staat. Wat ik vaak zie is dat mensen graag een hoekbank willen omdat deze er zo mooi uitziet op het plaatje. Wat ze vergeten is dat die bank daar ook niet tussen 2 muren geklemd staat.

Een ander veel gemaakte fout met een simpele oplossing is de proportie van de verlichting. Een felle spot aan het plafond en in de hoek ergens een leeslamp. Het geheim achter goede verlichting is gelaagdheid. ‘Vertrouw niet op één lichtbron. Mix plafondlampen, vloerlampen en tafellampen met elkaar. Dit geeft een warm en gezellig gevoel.


Donker-Licht
Iedereen weet dat wit je ruimte vergroot omdat het licht makkelijk reflecteert. En daar moet je dankbaar gebruik van maken! Maar kom niet in de verleiding om nu alles heel licht te maken, want donkere kleuren creëren net juist knusheid. Zorg voor lagen ofwel diepteverschillen en definitie. Dit zorgt voor een visuele afwisseling en een warm gevoel.


focuspunten
Deze tip gaat over de honderdduizend decoratiespullen in je huis. Plaats items die goed bij elkaar passen dicht bij elkaar en hanteer ruimte tussen deze verschillende ‘collages’ om meerdere hoeken te creëren. Het toffe is dat je op deze manier makkelijk meerdere sferen of stijlen kunt verenigen in één ruimte, zonder dat het onrustig wordt.


Plattegrond maken
Voordat je de meubels zomaar op een plek gaat zetten in je huis, is het aan te raden om eerst een plattegrond te maken met de meubels op schaal. Zo kan je makkelijk schuiven met de meubels om te kijken of die sidetable nou echt wel in die hoek kan en of de bank en boekenkasten tegen de lange wand passen. Schuiven met kartonnetjes is een stuk makkelijker dan met echte meubels!

Mocht je er er alsnog niet zelf uitkomen, neem vrijblijvend contact met deedemmers op om te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen!

Share Post