Smiley face


Deedemmers behoort tot de nieuwe generatie Dutch Designers, waarbij kwaliteit, passie en vakmanschap voorop staan. Interieur design studio deedemmers brengt magisch design tot leven.

Droomreis in het onderwijs

Mijn stijlkeuze
Vaak vragen mensen mij hoe ik tot bepaalde stijlkeuzes ben gekomen. De fundamenten hiervoor werden al vroeg gelegd.
2009, het jaar waarin ik een basis creëer voor mijn passie.
Een studie in de richting design, met als mijlpaal een stage in het buitenland. Ik zou dan ook graag tegen iedere toekomstige student zeggen: Durf die stap te maken, en ga voor een buitenlandse stage! Tijdens mijn “droomreis in het onderwijs” heb ik een stuk geschreven dat nooit het licht heeft gezien.
Graag wil ik mijn verhaal delen, want deze stage heeft mij gemaakt.

Droomreis in het onderwijs
De Indonesische mensen benijden mij hier enorm. Niet mij als persoon, maar mij als Europeaan, mij als Nederlander.
Ik heb in hun ogen alles:
een luxe huis, veel geld, veel aanzien en dure kleding, kortom een ideaal leven.
Als ik hier rond rij of loop ,wat amper mogelijk is vanwege het verkeer, krijg ik een naar gevoel. De mensen hier hebben zo weinig! Wat is het oneerlijk verdeeld in de wereld. Dan besef ik het volgende. Wat zijn dingen die de kwaliteit van mijn leven bepalen? Natuurlijk zaken als gezondheid, liefde en geluk. Maar ons geluk wordt niet bepaald door datgene wat we hebben, maar door wat en wie we zijn en wat mensen van ons denken.
En wat kost het ons?
De mensen hier werken vaak voor een laag loon en hebben moeite met de eindjes aan elkaar te knopen. Maar toch lachen ze altijd en zijn ze nooit chagrijnig. Men is hier sociaal heel erg hecht met elkaar en gunt elkaar het beste. In de onderste sociale klassen van dit land is het individualisme nog niet doorgekomen en lijkt men gelukkiger dan waar dan ook. Ze hebben misschien wel niet zoveel luxe, maar is dit nodig om echt gelukkig te zijn? Misschien benijd ik hun nog wel meer dan zij mij.

Droomreis in het onderwijs - inspiratie

Share Post