Smiley face


Deedemmers behoort tot de nieuwe generatie Dutch Designers, waarbij kwaliteit, passie en vakmanschap voorop staan. Interieur design studio deedemmers brengt magisch design tot leven.

 

Sacred Simplicity

Sacred Simplicity

Een bezoek aan de huisarts is vaak niet voor iedereen even prettig. Toch kunnen een aantal factoren een dergelijk bezoek veel aangenamer maken. Een aspect dat een grote rol speelt bij het gevoel dat men heeft bij een doktersbezoek, is het interieur van de praktijk. Het is dan ook niet voor niets dat huisartsen Henk Kuiper en Bart Dahler kozen voor Deedemmers om het volledige interieur van hun nieuwe praktijk te ontwerpen.


Huisartsenpraktijk in serene rust
“We willen geen standaard huisartsenpraktijk”, luidde het devies van dokters Kuiper en Dahler. Een klus waar deedemmers uitstekend mee uit de voeten kon. In de gloednieuwe praktijk heerst een serene rust die prachtig samengaat met de historische kenmerken van het pand; de glas-in-loodramen worden kunstobjecten en het uitzicht op een oude boom wordt een schilderij. Deedemmers maakt optimaal gebruik van de vierkante meters, maar creëert tegelijkertijd een ruimtelijke impressie.
De kille standaard van een doorsnee huisartsenpraktijk wordt onder meer doorbroken door het gebruik van unieke materialen. In de wachtkamer is er gekozen voor een grijze stenen vloer, een robuuste houten tafel en stijlvolle stoffen stoelen in plaats van de standaard plastic stoelen die vaak in wachtkamers terugkomen. De praktijkkamers bieden optimale privacy en zijn voorzien van de nieuwste apparatuur. Dankzij de brede toepassing van intimiteit en persoonlijkheid voelt de patiënt zich meer op zijn gemak, wat tevens bijdraagt aan de positieve werksfeer van beide artsen.

“Het voelt net alsof ik in een hotel ben”
aldus de positief verraste reactie van een patiënt.


Monumentaal gezondheidscentrum
Plaats van handeling is het voormalige Karmelietenklooster in Hoogeveen. Het klooster – ontworpen door architect K.L. Croonen uit Oldenzaal – is gebouwd in 1904/1905 en werd op 12 februari 1905 in gebruik genomen door de paters karmelieten uit Zenderen. In oktober 2016 kreeg het gebouw een nieuwe bestemming als gezondheidscentrum, waar Huisartsenpraktijk Het Klooster nu deel van uitmaakt. Het gebouw is erkend als provinciaal monument, onder meer vanwege de architectuurhistorische, stedenbouwkundige en cultuurhistorische waarde. Kenmerkend zijn de symmetrisch vormgegeven voorgevel, de authentieke glas-in-loodramen en het torenkruis op de geveltop. Deze historische kenmerken in combinatie met het persoonlijke, intieme ontwerp van deedemmers vormen ‘de toekomst onder een oud dak’.

Category

Indoor